ny-cirkus.dk
 

 

NYHEDSBREV JANUAR 2015

 

Kære artister så blev det tid for årets første nyhedsbrev €¦

Hvis nogen skulle undre sig over at det har stået lidt stille på hjemmesiden det sidste stykke tid skyldes det at jeg fik stjålet min computer, og at jeg - store klovn! havde været så letsindig at gemme alle administratorkoderne til siden på den €“ det er så en lektie lært €¦ Vi håber at i alle er kommet godt ind i det nye år, og har en masse spændende projekter i støbeskeen. Her er lidt af hvad jeg har kunne støve op af begivenheder i de næste par måneder.

 

 

JANUAR 2015

 

ONSDAG D. 21. JAN

Stormøde for artister!

Et møde for alle os der er interesserede i et træningslokale/produktionsstudie for nycirkus i København. Der skal træffes en hurtig beslutning der kræver alles tilstedeværelse ang. et muligt lokale og diskuteres en plan for en løsning på længere sigt...

Tilbagemelding om i kommer kan rettes til gry@tincancompany.dk

Mødet finder sted i cirkusstudiet på Prags boulevard 43 kl. 17:00

vel mødt!

 

Brunette Bros.

Et dansk/spansk Ny-cirkus og dukketeater kompagni med base i København er rejst til Colorno i Italien. Her er de i residency hos Teatro necessario og arbejder på deres nye forestilling der skal premieres og turnere på de danske landeveje i sommeren 2016 - vi glæder os til at se det færdige resultat €¦

For mere info se:  http://www.brunettebros.dk

 

 

FEBRUAR 2015

 

12. JAN €“27. FEBRUAR

Ansøgningsfrist!

CircusNext er et årligt tilbagevendende støtteprogram for unge nystartede nycirkuskompagnier og artister. Det er muligt at ansøge om at komme med I deres program hvor udvalgte projekter og forestillinger vil modtage residency, produktionsstøtte såvel som finansiel støtte- de udvalgte projekter vil blive premieret I Paris 2016.

For mere info se www.circusnext.eu

 

SØN D. 1. FEBRUAR

Deadline på ansøgninger til Danshögskolans (DOCH) bachelor og master program for artister I Stockholm.

Her er lidt info + links €¦The Bachelor Programme in Circus.

The Bachelor Programme in Circus uses the skills and the artistic traditions as a foundation on which to build high level technical and artistic competences in new practices. At DOCH the students are given the opportunity to research their specific discipline and develop a personal expression. The aim is to educate circus artists able to make independent aesthetic choices and use their artistry to contribute to the development of circus art.

Info:  http://www.doch.se/utbildning/institutionen-for-cirkus/utbildningsprogram-cirkus_1/kandidatprogram-i-cirkus

 

The Master Programme New Performative Practices

The Master Programme New Performative Practices is aimed at experienced, practicing performers from diverse fields. Performing artists are given context and support to engage with their own performative practices as well as tools to further their research. The Programme comprises two years of advanced studies. It is research preparatory, which qualifies the student for a Master of Fine Arts.

Info:http://www.doch.se/utbildning/institutionen-for-cirkus/utbildningsprogram-cirkus_1/masterprogram-i-nya-performativa-praktiker_1

 

SØN D. 1. og TORS D. 5. FEBRUAR

€Tro Håb og Kærlighed €

Nycirkus for børn og voksne fra 9 år og op.

Historien om det lille Cirkus Barton i en uendelig verden. Lykkedes det endelig at få publikum til at fælde en tåre og får mentalisten held med at overbevise en tilskuer om at der er mere mellem himmel og jord

Spiller Søn. d. 1. februar 2015, kl. 19.30 Taastrup teater, Kjeld Abells Plads 1, Taastrup  http://www.ht-teaterforening.dk/vis_forestilling.asp?code=EV0008109-1314

Tor. d. 5. februar 2015, kl. 19.30. (Entré: Gruppe, Voksne : 105-125 kr., Løssalg: 230-250 kr., Unge: 105-125 Hvidovre Medborgerhus, Hvidovrevej 280, Hvidovre

http://www.hvidovreteaterforening.dk/tro-haab-og-kaerlighed.html

 

 

TIRS D. 3. FEBRUAR

AMOC invitere til historisk aften

AMOC, Danmarks første videregående cirkus-uddannelse , inviterer til en aften i cirkushistoriens tegn. Vi har inviteret tre eksperter til at dele ud af deres cirkushistoriske viden, og alt fra det traditionelle cirkus oprindelse til vor tids opblomstring af ny-cirkus vil blive gennemgået. Der vil være mulighed for spørgsmål/diskussion efter hvert foredrag, og AMOC byder på suppe.

 

Foredrags holderene er:

Erik Åberg, artist, historiker og designer.

Et kronologisk foredrag om cirkussets oprindelse og udvikling, hvor der gåes i dybden med de forskellige roller og funktioner som cirkus har udfyldt gennem tiderne. Foredraget gennemgår bl.a. cirkus i romertiden, Phillip Astley ´s hesteoptrædener i 1800 ´tallet og vores nutidige opfattelse af cirkus i Danmark.

 

Mikkel Knudsen, områdeleder/ inspektør på Cirkusmuseet i Hvidovre.

Hvordan formidler man historien om cirkus? Og er det i det hel taget relevant at have et museum for en levende kunstart? Disse spørgsmål vil Mikkel diskutere i sit foredrag, som tager udgangspunkt i hans daglige arbejde med at formidle og dokumentere den historiske udvikling af cirkus i Danmark.

 

Mikkel Eigtved, cand.mag. og ph.d., forfatter til €Det Teatrale Cirkus €.

Sidste foredrag beskæftiger sig med fremkomsten af ny-cirkus, og beskriver hvordan ungdomsoprørets genopdagelse af artisteri og gøgl ledte til fremkomsten af en ny form for cirkuskunst op igennem 1980 ´erne og 90 ´erne.

Arrangementet koster 30kr. Og inkluderer en let anretning.

kl. 17-21, AMOC, Enghavevej 82c, 2450 KBH SV.

 

 

ONS D. 4. FEBRUAR

AMOC   præsenterer €¦ Design og Performativitet.

AMOC, Danmarks første videregående cirkus-uddannelse , inviterer til forelæsning/workshop om forholdet mellem design og scenekunst. Fokus er på udviklingen af de objekter/redskaber , som scenekunstnere bruger i deres virke, og målet er at fremme samarbejde mellem designere og performere.

 

Aftenen starter med en forelæsning af den svenske designer og performer Erik Åberg, der fortæller om processen bag sine €Ghost-cubes €. Disse er kinetiske , origami €”inspirerede træ skulpturer, som Erik bruger i sine optrædener, og som er blevet et viralt fænomen (se mere på www.erikaberg.com)

 

Derefter vil der være en kort workshop, hvor deltagerne får mulighed for at overføre de teoretiske indsigter fra foredraget i praksis, og til sidst diskuteres udfordringerne/mulighederne ved at kombinere design og performativitet.

 

Arrangementet er gratis men der er begrænset med pladser. AMOC byder på en bid mad under workshoppen.

 

kl. 17-20, AMOC, Enghavevej 82c, 2450 KBH SV.

Tilmelding: jenssigsgaard@gmail.com

 

4-5 FEBRUAR

"Bruit de Couloir & La Table"

Danseperformance/nycirkus - Aldersgruppe: Fra 15 år.

Dobbeltprogram med to franske værker: BRUIT DE COULOIR er et mix mellem moderne dans, hip hop og unik jonglering med den franske danser og ny-cirkus kunstner Clement Dalin (FR), som tager publikum med på en rejse gennem forskellige stadier i livet, og på æstetisk, abstrakt og poetisk måde sit bud på meningen med livet sat op i et bevidst enkelt og rent univers.

LA TABLE er Fransk up-coming dans med rødder i Rio, gadedans og hip-hop med Favela Compagnie, og er en livlig duet, der udspiller sig omkring et 3 meter langt bord. De to dansere udforsker forskelligheder, og gennem rene soloaktioner, voldelig interaktion og klodsede og kluntede kontakt indleder de en lunefuld dialog med hinanden

 

Ons. d. 4. ,Tor. d. 5. februar 2015, kl. 20. (Entré: abonnement: 65 kr, gruppe, unge: 40 kr., gruppe, voksne : 85 kr., løssalg: 125 kr., unge: 55 kr.)

Pasteursvej 14-24, København V

http://www.dansehallerne.dk/dobbeltprogram--bruit-de-couloir-og-la-table-thousand-threads-20.html

 

 

11-14 FEBRUAR

"Subcase"

Det er en lukket fest men hvis der er et par heldige kartofler der skal med til SUBCASE i Stockholm så er det nu det løber af stablen €“ SUBCASE er en nordisk nycirkus showcase der tiltrækker artister og opkøbere fra hele verden, det er en fantastisk mulighed for at se hvad der rør sig på den skandinaviske nycirkusscene- her er lidt info fra Subcase €¦

Subcase is a yearly showcase of contemporary circus produced by Subtopia  in cooperation with Nordic and Swedish partners. Here presenters of performing arts get the opportunity to see shows and work in progress presentations. During some intense days artists and bookers from Norden and Europe meet.

Nordic contemporary circus is growing. New companies create shows and tour in the Nordic countries and in the world, the audience interest is increasing, as is the interest of venues and festivals. Subcase is part of our work for supporting Nordic artists and creating possibilities for Nordic circus to tour in Sweden, Norden and the world.

Subcase is an excellent opportunity to get in contact with Nordic and international collegues. In 2014 year ´s version 140 artistic programmers, professionals and journalists from 23 countries participated. Among the delegates there where professionals from Norden, Europe, US, Canada, Argentina and Australia. Altogether 33 Nordic artistic companies took part in the presentations and the Exhibition Space. Moreover 25 students and teachers from DOCH bachelor circus program and masters course participated as observers.

http://www.subtopia.se

 

 

MARTS 2015

 

ONS D. 11. MARTS

Empty steps momentum odense  

 

To gadebørn har barrikaderet sig mod verden bag dynger af gammelt tøj. Alle deres dage ligner hinanden. Med næsen dybt nede i limposerne forsvinder de ind i drømmetåger, der holder dem oppe et kort øjeblik. Men hvad er der på den anden side af rusen? Og er det værd at vente på?

Koreograf og instruktør Camila Sarrazin bruger dans, fysiske færdigheder, humor og drama for at få publikum til at føle og reflektere over millioner af børns virkelighed verden rundt.

 

http://www.teatermomentum.dk/kalender/empty-steps-2/

Kl. 11:00 og 20:00

Teater Momentum

Ny Vestergade 18, 5000 Odense C

 

TORS D. 12. MARTS

"Rootless" er erindringen om hjemegnen, og livet mellem to verdener. Om det store håb, som findes i hver ny begyndelse og hvert nyt sammentræf.

I et gigantisk sjal hængende mellem loft og gulv, et sted mellem moderne dans, videoprojektion og luftakrobatik, behandler "Rootless" det store håb.

Det, der findes i hver ny begyndelse og hvert nyt sammentræf, og tager samtidig fat i den splittelse, der opstår imellem det nye og erindringen om det gamle og trygge.

"Rootless" er danser og performer Camila Sarrazins personlige rejse fra fortidens spæde barndomsminder til de nye rødder, hun har slået her i Danmark. Hendes nye land.

For 16 år siden forlod Camila Sarrazin Chile og rejste verden rundt, indtil hun for seks år siden slog sig ned i København, hvor hun i dag har mand og børn.

I "Rootless" undersøger hun, hvad der sker, når man mister forbindelsen til sit hjemland. Hvordan forbinder man sig med sit nye land, hvor man føler sig hjemme, men som ikke er hjemland? Hvorfor føler man sig fremmed i sit eget hjemland? Er der andre rodløse mennesker derude?

 

http://www.teatermomentum.dk/kalender/rootless/

 

Kl. 20:00

Teater Momentum

Ny Vestergade 18, 5000 Odense C

 

 

 

FRE D. 13. MARTS

Cabaret dome of visions

Sputnik & wild wonders præsenterer €Bulgakovs table € kabaret € i Dome of visions

Celebrating the return of light, the discovery of Uranus, and the potential appearance of a perfect half moon Sputnik & Wild Wonders welcome you to a late night, pre-spring, cabaret.

Warm up those frozen corners of your soul with a night inspired by old style Russian highlife, and general moral decay. Let us introduce you to the weakness of the strong, the precision of the week, high skill acrobats and musicians with a beat from another wold.

Let us take you to a place you would sell your soul to belong.  

www.sputnikandwildwonders.weebly.com

 

Dome of visions adresse:

Søren kirkegaards plads 1, 1016 københavn K

Kl. 20:30 dørene åbner 20

Billetsalg i døren €“ pris 80kr. for fattige og 110kr. for de rige

 

MAN D. 16 MARTS  

Foredrag om Nycirkus/Nouveau cirque.

Katrien Verwilt, kunstnerisk og daglig leder af Københavns Internationale Teater vil fortælle om det såkaldte nycirkus, som opstod i Frankrig i midten af 1970'erne.

 

Nycirkus er kendetegnet ved stigende brug af en række teatralske virkemidler, ved musikkens medskabende placering og ved et samarbejde mellem forskellige kunstarter. Nycirkus har siden spredt sig, så der nu er kompagnier i hele verden. Katrien Verwilt vil i ord, billeder og videoklip fortælle om genrens virkemidler og stilarter, samt hvilken indflydelse på genren Frankrig har i dag.

 

Foredraget holdes på dansk..

Arrangeret af Alliance Francaize Roskilde.

Man. d. 16. marts 2015, kl. 19.30. (Entré: 50 kr.)

Roskilde Bibliotek, Dronning Margrethes Vej 14,  

https://www.roskildebib.dk/web/arena/kalender?ArrNr=9206025

 

Det var vidst det for den her gang... skriv endelig hvis der skulle være nogen af jer derude der har noget at tilføje.

nycirkus.dk