ny-cirkus.dk
 

Introduction to contemporary circus

Den første bog om nycirkus fra et nordisk perspektiv. Den er skrevet af Tomi Purovaara fra Cirko - Centre for New Circus i Helsinki og indeholder også et kapitel om dansk nycirkus. Bogen er på engelsk og giver et glimrende indblik i genrens udviklinger og udtryk. Den koster 100 kr. + porto og kan bestilles på info@kit.dk

 

Dansk ny cirkus siden '91

historisk_fianl_web01.gifDe danske ny cirkus artister står på skuldrene, ikke bare af hinanden, men også på en lang udvikling af originale kunstneriske valg i et nyskabende miljø.
Her er historien samlet, og viser genrens udviklinger over to årtier, med beskrivelser af artister, kompagnier og forestillinger, produktioner og co-produktioner, institutioner, festivaler, seminarer, uddannelsestiltag og politiske strømninger, som har været med til at udvikle og definere dansk ny cirkus.
Historikken er udgivet med støtte fra Kulturministeriets andel i tips og lottomidlerne. Kan hentes som pdf her:

 

Potentiale og udfordringer

Rapporten tydeliggør de cirkus- og artistbaserede discipliner og kunstformers mange potentialer og konkrete behov. Den indeholder inspiration fra arbejde i hele landet og medtager udenlandske erfaringer.

Rapporten afslutter 2 år erfaringsopsamling og formidling af dansk ny cirkus. Den er udarbejdet af Lone Nyhuus og realiseret af Dansk Artist Forbund med støtte fra Kulturministeriets andel i tips- og lottomidlerne.

Potentiale og udfordringer - rapp

 

Ny cirkus – forestillinger i hele landetw-katalog-nycirkus_final_lo.gif

Dansk Artist Forbund er primus motor bag det første katalog om dansk ny cirkus. Kataloget præsenterer en række aktuelle danske ny cirkus forestillinger. Sæsonen 09/10 byder på masser af ny cirkus, hvor artisteri og fortællekunst forenes i et udtryk, som danskerne for alvor har kastet deres kærlighed på de seneste år. Velkommen til ny cirkus 2009!
Kataloget er udgivet med støtte fra Kulturministeriets andel i tips og lottomidlerne.
Kan hentes her: Katalog (2 MB)

 

 

Rapport fra Seminaret Ny Cirkus Ny Kunstw-seminar-rapport.gif

I maj måned 2008 samledes artister, scenekunstnere, journalister og kulturpersonligheder for at kortlægge Ny Cirkus’ potentiale på seminaret Ny Cirkus Ny Kunst. Seminaret satte fokus på publikumsbegejstringen, genrens fornyelse af scenekunstens visualitet og kunstformens evne til unik historiefortælling. Parallelt med disse stærke muligheder, problematiseres manglen på en statslig artistuddannelse samt manglen på produktionsstøtte. Rapporten samler oplægsholdernes pointer og udtalelser, præsenterer bredden af aktører og interesser og fastholder idéer, gode råd, drømme og konkrete anbefalinger til den fremtidige proces.
Rapporten er udarbejdet af Stine Degerbøl

Rapporten kan hentes her: Rapport (0,7 MB)

 

Sammendrag af seminaret Fresh Circus

FreshCircusEN01.gifFor two days in september 2008 the European circus community, examined the issues involved in the development of its artistic practices by facing, without any taboos, its utopian views as well as its fears and difficulties.

Sammendraget kan hentes her: FreshCircusEN.pdf

 

 

 

 

  

 

 

Circle Around - fokus på manegencirclearound_def1.gif

Beretning i ord og billeder om det europæiske ny cirkus projekt der sætter fokus på manegen. I København stod KIT bag luftdans i Ørestad, Circo Eareos forestilling et telt i Det Kgl. Biblioteks Havve, samt Cie Un loup pour l'homme på Dansescenen.

Se beretningen her  circlearound_def.pdf 

 

 

 

 

 

 

STRADDA -the magazine on circus

and outdoor creation

Den franske ny cirkus organisation Hors les Murs udgiver tidskriftet Stradda og som noget nyt har de udsendet en version på 

engelsk.                                                                              

 

Engelsk uddrag af april 2010 Stradda kan hentes her: Stradda_ENG.pdf

 

 Stradda.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Engelsk uddrag af april 09 Stradda kan hentes her: Stradda - eng. version

 
Stradda-2_EN01.gif 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Engelsk uddrag af januar 09 Stradda kan hentes  her: Stradda 2_EN.pdf
 
 
Stradda forside
nycirkus.dk