ny-cirkus.dk
 

Udsættelse af Ny Artistuddannelse

AFUK må med beklagelse meddele, at den danske forsøgsuddannelse i nycirkus ikke vil optage nogen elever til skoleåret 2013-2014. På grund af længere behandlingstid end forventet i forbindelse med planlægningen og finansieringen, er det besluttet at udskyde studiestart for forsøgsuddannelsens første hold et år. AFUK ser frem til at endelig at kunne åbne dørene for Danmarks første artiststuderende i august 2014. Hold dig orienteret om nye ansøgningsfrister på afuk.dk.

 

Next Zone: Planet Human & Shaman

Oplev breakdance, cirkus og ny dans i to magiske og eksplosive danseforestillinger af det anmelderroste dansekompagni Next Zone. Forestillingerne sætter fokus på truede kulturer og hylder menneskets diversitet. Breakdansere, en rulleskøjtemester og et slangemenneske forvandler sig til dyr, figurer og utæmmelige naturfænomener i et ekstremt, fysisk sprog. Med bl.a den finske nycirkusartist Henna Kaikula. Koreograf Lene Boel. Spiller på Nationalmuseets Biograf Teater i København fra 21. april til 12. maj. nextzonemoves.dk.

 

GLiMT: Empty Steps

Empty Steps viser en enkelt dag i to gadebørns liv på gaden. Fra de vågner op midt i en dynge tøj, til desperat akrobatik på en mur. To der leger, som alle unge gør - men ikke alle unge er i en drømmeverden af lim og lak. To der drømmer - men deres drømme er langsomt ved at forsvinde. Med dans, fysiske færdigheder, humor og drama får koreograf Camila Sarrazin publikum til at reflektere over millioner af børns virkelighed verden rundt. Forestillingen findes i to versioner; udendørs midt i byrummet og til indendørs teater med videoprojektioner. Performere: Lars Gregersen og Camila Sarrazin. Premiere på Helsingør Teater 15. maj. glimt.info.

 

Zirkus Nemo

Søren Østergaard og Patricia Schumann byder velkommen i teltet til den 10. Zirkus Nemo forestilling, som i år præsenterer bl.a. fuglemagikeren Marco Karvo, slangemenneskerne i Duo YingLing, den spanske jonglør Picasso Jr. og muskelmændene fra Die Sorellas - samt selvfølgelig Søren Østergaards egne gakkede cirkusparodier. Premiere 29. april i Horsens, turné i hele landet sommeren over. Læs mere og se hele turnéplanen her: zirkus-nemo.dk/.

 

Kom på devisingkursus i Tunesien

Efteruddannelsen på Statens Scenekunstskole afholder en tre ugers workshop i devising d. 5.-23. oktober i Tunesien. Devising er en arbejdsmetode, hvor man i fællesskab skaber en forestilling uden at have et færdigt manuskript som udgangspunkt; en metode, der ofte anvendes i skabelsen af nycirkusforestillinger. I workshoppen får danske og tunesiske kunstnere en unik mulighed for at arbejde sammen og udveksle erfaringer. Der er plads til 8 danske kunstnere, og deltagelse er gratis. Workshopleder er Charlotte Munksø fra Statens Scenekunstskole. Tilmeldingsfrist 10. maj. Læs mere her: teaterskolen-efteruddannelsen.dk.
 

 
Hold dig opdateret og læs mere om nycirkus i Danmarkwww.ny-cirkus.dk

 

HJÆLP med af få de nye historier ud:

Har du selv nyheder om nycirkus i Danmark, bringer vi dem videre.
Send gerne nyt til info@ny-cirkus.dk

 

Maj 2013

 
 

nycirkus.dk