ny-cirkus.dk
 

THE ROOM på Republique

Republique byder på vertikal dans med danseren Esther Wrobel og cirkusartisten Milou Loger. I THE ROOM bevæger de sig som kraftfulde spiderwomen i saltomortaler og spring fra rummets vægge til gulvet for pludselig at sidde på loftet som fluer. Nogle gange er det rummet, der bevæger sig, andre gange er det dem. Det er som om, de er med i et surrealistisk computerspil, hvor rummet hele tiden skifter retning. Spiller på Republique 24. januar – 1. februar.
http://www.republique.dk/Repertoire/Repertoire%2012-13/THE_ROOM.aspx

 

GLiMT i Chile

GLiMT er i denne måned i Chile, hvor de spiller Er du Os på festivalen Cielos del Infinito i Punta Arena 24.-26. januar og på GAM i Santiago 30. januar – 3. februar. Er du Os er Lars Gregersens soloforestilling om et menneske, jorden og det omgivende samfund, om menneskets natur og vores forhold til vores hjemsted – en forestilling, der foregår rundt om, i og på 222 meter reb. Læs mere om GLiMT på www.glimt.info.

 

Cirkuskanonen på turné

En dansende diva på katederet, et akrobatisk vilddyr i klasselokalet, en cirkusdirektør med søm i næsen og larmende optog gennem skolegården. Cikaros og TinCanCompany tager i januar endnu en tur rundt i landet med Cirkuskanonen, hvor de bryder ind i klasserne med cirkusoptrin, bortfører børnene til en cirkusworkshop og til sidst optræder for hele skolen med artisternes egen forestilling Cirkuskanonen - stjernestunder i manegen med glimt af livet bag tæppet. Cirkuskanonen havde premiere i 2008 og har siden spillet næsten hundrede forestillinger for i alt ca. 20.000 børn. http://tincancompany.dk/forestillinger/cirkuskanonen/.

 

Mikkel Filtenborg på Cirque de Demain

Den danske nycirkusartist Mikkel Filtenborg optræder med Sisters Company på den prestigefyldte festival Cirque de Demain, som afholdes i Paris d. 24.-27. januar 2013. Sisters Company består af tre artister fra Spanien, Frankrig og Danmark, som alle er uddannet på DOCH i Sverige i 2012. Læs om Sisters Company her: www.sisterscompany.net.

 

Subcase 2013

Not enough circus in your life? It’s gonna be okay. Det lover Subtopia, som står bag den årligt tilbagevendende nordiske showcase Subcase, der løber af stablen d. 13.-15. februar. Subcase finder sted i Hangaren i Subtopia i Stockholm, og i år kan opkøbere fra hele Europa bl.a. opleve syv nycirkusforestillinger i fuld længde og ni work in progress præsentationer. Esther Wrobel og Mikkel Filtenborg deltager fra Danmark. Se hele programmet og læs mere om Subcase her: http://www.subtopia.se/subcase/.

 

Cirque du soleil: Alegria

Det canadiske nycirkusimperium gæster igen Danmark, denne gang med forestilingen Alegria, som har turneret verden over siden premieren i april 1994. Forestillingen byder på bl.a. power tumbling, russisk barre, synkrontrapez, farvestrålende sminke og flamboyante trikoter. Alegria spiller d. 7.-10. februar i Herning og d. 13.-24. februar i Forum, København. Læs mere om showet her: http://www.cirquedusoleil.com/en/shows/alegria/default.aspx.

 

Wallmanns i Cirkusbygningen

Hvis man holder af farvestrålende shows og/eller gerne vil være sikret artistarbejde fra juni 2013 og 11 måneder frem, kan man tage til audition hos Wallmanns i februar. De afholder på 10. år dinnershows i Cirkusbygningen i København med dansere, sangere og artister. Frem til 1990 brugte danske cirkusfamilier som Schumann og Benneweis den traditionsrige cirkusbygning, men med Wallmanns langtidsleje og til sidst køb af bygningen i 2011 er der foreløbigt ikke meget der tyder på, at bygningen igen vil blive brugt som cirkusbygning. http://www.wallmans.dk/wallmans-kobenhavn/audition.

 


Hold dig opdateret og læs mere om nycirkus i Danmarkwww.ny-cirkus.dk

 

HJÆLP med af få de nye historier ud:

Har du selv nyheder om nycirkus i Danmark, bringer vi dem videre.
Send gerne nyt til info@ny-cirkus.dk

 

Januar 2013

 
 

nycirkus.dk