ny-cirkus.dk
 

Cikaros har premiere på forestillingen Animal Farm

Animal Farm er en nycirkusforestilling om magt og magtmisbrug - og om at sende sin bedste ven til slagtning. Dyrene overtager magten på gården for at skabe et frit og lige samfund, men det udvikler sig hurtigt til et nyt tyranni, hvor idealer omskrives og venskaber bliver sat på spidsen. Cikaros puster støvet af George Orwells klassiker og fører den ind i nutidens hverdag i en barsk fortælling i et moderne scenesprog med hæsblæsende akrobatik og magiske øjeblikke. Med Signe Løve Anderskov, Camilla Becker Madsen og Michiel van Leeuwen. Premiere på ZeBU d. 20. april, spiller 20.-21. april på ZeBU. Animal Farm kan også opleves ugen efter på børneteaterfestivalen og vender tilbage til ZeBU til september. http://cikaros.dk/dansk/shows.html

 

GLiMT: Er Du Os turnerer i Danmark

Et reb hænger enligt ned fra loftet. I bunden af rebet svæver en kæmpe rebknude bundet sammen af en nations forgangne vraggods. Knuden bevæger sig langsomt som et pendul, der søger efter et glemt svar. Lars Gregersens nye soloforestilling Er Du Os er en nycirkusforestilling om forholdet mellem os og de andre. Om selve nationers identitet og om, hvad der i første omgang får mennesker til at finde sammen i grupper. Er Du Os spiller 11.-13. april på Teater Masken i Nykøbing Falster, d. 19. april på Teater Baltoppen i Ballerup, d. 24.-28. april på Bora Bora i Århus og d. 2.-4. maj på Teater Momentum i Odense. Læs mere på http://www.glimt.info/dk/dk_forestillinger_ER.html

 

Audition til Kitt Johnsons produktion Forum Humanum

Kitt Johnson indkalder professionelle performere i alle aldre med baggrund i dans, fysisk teater, performance eller lignende til audition. Forum Humanum får premiere i Dansehallerne d. 8. juni 2013. Auditionen finder sted d. 22.-24. juni 2012, og der skal bruges 52 performere, heraf 12 professionelle. Øveperioden ligger i januar og april 2013. Kontakt x-act@kittjohnson.dk for at høre mere om projektet.

 

Optagelsesprøver på Artistlinien

25.-26. april er der optagelsesprøver på Artistlinien. Artistlinien er en professionelt rettet artistuddannelse bygget op omkring nycirkus. Uddannelsen indeholder grundtræning i akrobatik, spring, styrketræning og smidighed og arbejde med cirkusdiscipliner som f.eks. trapez, reb, line, par-akrobatik, håndstand og jonglering. Derudover er der undervisning i scenisk arbejde, idé-udvikling, improvisation, dans og bevægelse samt projektarbejde. Se mere på http://www.afukdhs.dk/?page_id=64

 

Nycirkus på Børneteaterfestival 2012

22.-29. april er der Børneteaterfestival i Ringsted og Sorø. Næsten 100 professionelle børne- og ungdomsteatre vil i løbet af festivalugen deltage med over 170 forskellige forestillinger i verdens største teaterfestival for børn og unge.

Se nycirkusartisterne her:

 

 

Teater Kimone: Nørd

Nørd er historien om to parallelle verdener. Legende søger han med krop og bevægelse mod stjernerne, mens hun med hovedet nedad drømmer sig ind i litteraturens univers. Alt går sin gang, lige indtil den dag de med buldrer og brag støder ind i hinanden, og alt pludselig forandrer sig. Med Henriette Aarup og Mikkel Nanndrup. Fra 6-14 år.
Spiller 24/4 kl. 17 i Ørslev Forsamlingshus og 29/4 kl. 10 og 14.15 på Benløse Skole.

 

Teater Nordkraft: Linedanseren

Historien om en jonglør, tryllekunstner, rebel - og linedanser. Han drømmer om den største, smukkeste og mest farlige scene, hvor han kan optræde for sit publikum. En dag finder han den: 400 meter over jorden mellem verdens højeste tårne i New York vil han udspænde en line og gå på himlen over tomrummet. Med bl.a. Anders Astrup Jensen. Fra 8 år og op.
Spiller 27/4 kl. 17 og 20 på Valdemarskolen.

 

Saga Dance Art Collective: Paolo & Money

En usleben og rå danseforestilling om livet som gadebarn. Paolo er 10 år. Han bor på gaden. Han har aftalt med sin usynlige ven, Money, at han holder sig vågen og holder vagt. Så længe man har Money, er man tryg og behøver ikke bekymre sig. Det har en turist engang fortalt ham. Nomineret til en Reumert 2012. Med bl.a. Anders Skat. Fra 9 år og op.
Spiller 27/4 kl. 17 og 20 i Ringsted Kongrescenter

 

Cikaros: Animal Farm

En nycirkusforestilling om magt og magtmisbrug - og om at sende sin bedste ven til slagtning. Dyrene overtager magten på gården for at skabe et frit og lige samfund, men det udvikler sig hurtigt til et nyt tyranni, hvor idealer omskrives og venskaber bliver sat på spidsen. Fra 13 år og op.
Spiller 28/4 kl. 12 og 16.30 på Benløse Skole.

 

Kompagni Kalas: Farveflimmer

Jojo flytter ind og møder to akrobatiske venner, som svinger sig vildt i klatrestativet. Luftakrobatik, linedans, magiske tricks og andre flotte cirkusnumre blandes med teater i en fortælling om venskab, om at tro på sig selv og sine drømme og om at have modet til at turde bryde med de gængse kønsroller. Med bl.a. Josephine Wulff Randrup og Anders Astrup Jensen. Fra 4-11 år.
Spiller 29/4 kl. 10.30 og 12 på Valdemarskolen.

 

Der er 25.000 gratis billetter til uddeling i festivalugen. Se hele programmet, kort over spillesteder og læs mere om festivalen og om alle forestillingerne på www.festival2012.dk

 

Hold dig opdateret og læs mere om nycirkus i Danmark på www.ny-cirkus.dk

 

HJÆLP med af få de nye historier ud

Har du selv nyheder om nycirkus i Danmark, bringer vi dem videre.
Send gerne nyt til info@ny-cirkus.dk

 

April 2012

 

nycirkus.dk