ny-cirkus.dk
 

Audition Cirque du Soleil

Cirque du Soleil søger nye talenter til deres nuværende og nye shows og afholder audition i Stockholm i april måned for cirkus performere og artister. Adgang til audition sker gennem invitation derfor kontakt venligst Marie-Andree Robitaille, skandinavisk castingpartner Marie.a.robitaille@doch.se eller se www.cirquedusoleil.com/jobs.

 

Ny cirkus til syriske flygtningelejre

Ny cirkus for børn i syriske flygtningelejre er et af de projekter, der har modtaget støtte fra vinterens uddeling fra Udenrigsministeriet og Kulturministeriet til international kulturudveksling.
Bedre samarbejdsevner og styrkelse af børnenes selvtillid var resultatet af undervisning i ny cirkus for palæstinensiske flygtningebørn i Syrien. På baggrund af gode erfaringer med palæstinensiske flygtningebørn, ønsker Center for Kultur og Udvikling og Gøglerskolen i samarbejde med Den Danske Ambassade i Damaskus at udvide programmet til også at dække irakiske flygtningelejre i Syrien.
Under projektforløbet vil professionelle danske scenekunstnere uddanne unge som instruktører i ny cirkus. Projektet bliver lokalt forankret, og de unge instruktører underviser lejrenes børn og unge i ny cirkus.
Se mere på www.kunst.dk

 

Rapport kaster lys over nutid og fremtid

Rapporten "Potentiale og udfordringer i dansk ny cirkus" udsendt af www.ny-cirkus.dk fremhæver de cirkus- og artistbaserede discipliner og kunstformers mange potentialer og konkrete behov. Det fremhæves bla. at miljøet og kunstformens alsidige potentiale vil nyde godt af anerkendelse og støtte fra det etablerede system, både inden for uddannelse og produktionsforhold. Samtidig vil det også styrke kunstformens vækst, at de udøvende artister skaber netværk og samarbejde med uddannelsessteder og gymnastikforeninger. Se hele rapporten på www.ny-cirkus.dk

 

Ph.D om ny cirkus som kulturel praksis

Cand.scient. Stine Degerbøl fra Institut for Idræt på Københavns Universitet har fået bevilget 1.250.000 kr. til et ph.d.-projekt om ny cirkus som kulturel praksis. Ph.d.-projektet vil afdække, hvordan ny cirkus udfordrer det scenekunstneriske felt, og hvordan ny cirkus kan virke fornyende inden for det bevægelsespædagogiske felt. Stine Degerbøl er tidligere ny cirkus artist, uddannet fra AFUK i København og den nationale cubanske cirkusskole i Havana.

 

Kulturpenge også til amatører

Amatører og frivillige organisationer kan fra og med i år søge om økonomisk støtte til projekter fra Nordisk Ministerråds Kultur- og kunstprogram.
Programmet kan give støtte til projekter indenfor alle kultur- og kunstformer. Projektet skal have deltagere fra minst to nordiske lande Danmark, Island, Finland, Norge og Sverige og/eller de selvstyrende områder Færøerne, Grønland og Åland. Blandt de ansøgninger der initieres af amatørkultur- og frivillighedssektoren, prioriteres projekter der gennemføres i et samarbejde med professionelle. Frist for ansøgning den 22. marts. Ansøgningsskema, kriterier og anden information findes på www.kulturkontaktnord.org

 

Ny administrator på www.ny-cirkus.dk

Fremover bestyres ny cirkus hjemmesiden af mig, Julie Friis Voss som vil varetage opdatering af nyhedsbrevet, kalenderen og diverse henvendelser fra interesserede. Derfor vil jeg opfordre alle med nyt indenfor ny cirkus verdenen om at skrive til mig på mailadressen info@ny-cirkus.dk med info om forestillinger, workshops og lignende.
Jeg er 24 år, antropologistuderende og optaget af scenekunst og performance, og det levende felt omkring ny cirkus. Jeg glæder mig til at følge og formidle spændende nyt om, hvad der foregår på ny cirkus området.

 

Mvh - Julie Friis Voss

 

Marts 2010

 

nycirkus.dk